Ebba Åkerlund. Sören Andersson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Attacken i Stockholm Sommar i P1

”En ohygglig skildring av dödsbudet om sin dotter”

Det är svårt att ta sig igenom det sommarprat som Stefan, pappa till Ebba Åkerlund som mördades i terrordådet i Stockholm, har skrivit ihop utan att pausa för att ”andas frisk luft och torka tårar”. Det skriver Expressens Fredrik Sjöshult i en recension av programmet.

Sjöshult menar att det är en ”ohygglig skildring” när Stefan berättar om hur han fick dödsbudet levererat efter attacken:

”Det märks att han är förberedd och att han är det för sin dotters skull”.

GP:s Johan Lindqvist menar att det är omöjligt att skriva en recension om ett program där en pappa berättar om hur han förlorat sin dotter i en terrorattack, men han skriver att det hörs ”en strimma av ljus” i Stefans röst: ”Den anas […] dämpad av sorg, men den hörs”.

Toppnyheter

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund
James Guillory / TT NYHETSBYRÅN
NHL 18/19

Ovetjkins målform håller i sig – nytt hattrick i natt

Aleksandr Ovetjkins galna målform håller i sig. När hans Washington slog Carolina i natt stod den ryske stjärnan för tre mål. Även i tisdags, borta mot Detroit, levererade Ovetjkin ett hattrick.

Slutligen vann Washington med 6–5 efter straffar.

– Jag försöker bara göra mitt jobb. Alla vill göra mål. I den här ligan är det svårt att göra det. Jag har turen att spela med bra spelare som ger mig bra lägen att göra mål, jag måste bara göra mitt jobb, säger Ovetjkin till nhl.com.

Ovetjkin har nu gjort 28 mål och 14 assist på 31 matcher den här säsongen och är NHL:s regerande målkung.

Idag 07:22
Filip Chytil och Oliver Ekman-Larsson. BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
NHL 18/19

Oliver Ekman-Larssons mål räddade Arizona

Arizona vänder 0–3-underläge till 4–3-seger mot New York Rangers på Madison Square Garden i natt. Oliver Ekman-Larsson fixade en sen kvittering, med drygt tre minuter kvar av tredje perioden, och tog matchen till förlängning.

Ekman-Larssons skott från vänsterkanten gick över Henrik Lundqvists plockhandske och pucken klingade till i högerstolpen innan den gick in i målet.

– Det var det tuffaste skottet i hela matchen, det kanske inte såg ut så, men han fick en ren träff stående, sa Lundqvist efter matchen enligt TT.

Förre Rangers-stjärnan Derek Stepan gjorde det avgörande fjärde målet för Arizona.

Idag 07:10
Läs mer om NHL 18/19