Hem
Philipson SöderbergANNONS

”Excellent” Rioja prisas: ”Vilken årgång”

På en familjeägd vingård med 160 års erfarenhet skapas Faustino I Gran Reserva 2011. Årgången 2011 är en av bara de 15 årgångar som erhållit den högsta graderingen ”Excellent” av Rioja Control Board sedan 1925.

– Vilken årgång, och två i rad, om vi inte kan göra ett fantastiskt vin under dessa förhållanden, då kommer vi aldrig kunna göra det, säger Juan José Díez, Faustinos vinmakare.

I dag ägs en stor del av Riojas vingårdar, varav 250 hektar vid Oyon, av familjen Martinez Zabala som fokuserar på att låta sina viner vila och utvecklas under en lång tid jämfört med andra Riojabodegor. Faustino I Gran Reserva 2011 lagras i 26 månader i både fransk ek och amerikansk vitek för att tillföra nyansrikedom.

Tack vare nya vinmakartekniker skänker vinet en påtaglig fruktighet (solmogna frukter och bär) som går hand i hand med fatkaraktären (krydda) genom hela den långa och behagliga eftersmaken. Servera till smakrika och kryddiga rätter av lamm, kalv- eller nöt- eller viltkött samt lagrad ost. Det är också ett vin med goda möjligheter till lagring.

Faustinos unika Gran Reserva har fått flera fina utmärkelser, bland annat 93 poäng av James Suckling och 91 poäng av Livets Goda. Samtidigt som man också valdes till ett av de mest beundrade vinmärkena under förra året av magasinet Drinks International.

Betyg och omnämnanden

”Perfekt mogen Rioja i tidlös stil.”
Livets Goda, 91 poäng.

”Årgången, 2011, har matvänlig mogen kryddighet och tanniner lika sammetslena som Sades röst i ’Smooth operator’”.

Svenska Dagbladet, 6 av 6 i betyg.

Guldmedalj.

Mundus Vini.

Guldmedalj.

Rioja Masters.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
Annons