Hem
Arkivbild från 2011. (JANERIK HENRIKSSON / TT)

Expertens varning: Äggen är som godis för bakterier

Ägghalvorna är en av påskbordets största smittofällor, enligt Marie-Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien. I TV4:s Nyhetsmorgon säger hon att den som inte är noggrann med hygienen riskerar att bli matförgiftad.

Det beror på att hudbakterier, stafylokocker, finns på händerna hos den som tar från buffébordet. Stafylokockerna bildar sedan ett gift vid kontakt med mat, förklarar Danielsson-Tham.

– Äggula är som lördagsgodis för bakterierna, de älskar det.

Hennes råd är att tvätta händerna ordentligt och att inte ha äggen framme utanför kylskåpet för länge.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen