Hem
Stråberg. TT

Experter: Boräntan ska upp – men ljusning i sikte

Boräntorna lär följa med upp styrräntan uppåt, men pressen på hushållen behöver inte bli lika långvarig som Riksbanken signalerar. Det säger experter till TT.

– Thedéen säger räntan kommer att ligga kvar så här till 2026, men det tror inte jag. Den kan börja sänkas 2024. Det är lite hoppfullt, säger Länsförsäkringars chefsekonom Alexandra Stråberg.

SEB:s chefsekonom Jens Magnusson säger att dagens besked är jobbigt för de som sitter med höga bolån. Han tror att det höga ränteläget kommer att bestå i åtminstone ett år till.

Annons

Gör en klok investering – testa Omni Ekonomi

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering – testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons