Hem
Vinregionen Champagne i Frankrike (AP/TT)

Extremvädret påverkar smaken på champagne

Smaken på champagne kan komma att förändras för alltid till följd av det europeiska extremvädret med torka, översvämningar och skogsbränder, rapporterar CNBC.

Utsikterna för resten av 2023 bedöms som stabila. Dock kan risken för allvarliga skador på vinskördar i Champagne-regionen i Frankrike kopplat till torkan tredubblas om cirka 25 år. Detta enligt en hållbarhetsrapport från S&P Global som CNBC tagit del av.

— Om druvorna exponeras mot allt för mycket uv-strålning så får de motsvarande solbränna och det kommer rent praktiskt att skada själva smaken, säger Matt Hodgson, grundare till vinförsäljningskedjan Grape Britannia.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen