Frölundas Joel Lundqvist lyfter pokalen efter vinsten. Adam Ihse/ TT / TT NYHETSBYRÅN
Champions Hockey League

Fansens hyllning till Joel Lundqvist: ”Bäst i familjen”

Lagkaptenen Joel Lundqvist hyllades av supportrarna i Scandinavium efter att Frölunda vunnit CHL-finalen mot München med 3–1.

När han var ensam kvar på isen efter prisutdelningen hördes ramsan: ”Bäst i familjen, ja han är bäst i familjen”, rapporterar GP.

Joel Lundqvist är bror till Henrik Lundqvist, som är målvakt i NHL-laget New York Rangers.

Mer om matchen

Toppnyheter

Trumps USA Riksrättsprocessen
Donald Trump. Yuri Gripas / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Riksrättsprocessen

Trump: Jag är för upptagen för att se på ”häxjakten”

Amerikanska medier direktsänder de första offentliga förhören i kongressen gällande riksrättsprocessen mot Donald Trump och vad toppdiplomaterna Bill Taylor och George Kent säger analyseras av experter. Men presidenten själv följer inte de tv-sända utfrågningarna.

– Han har möten i ovala rummet. Han tittar inte. Han jobbar, säger Stephanie Grisham, talesperson för Vita huset, enligt AFP.

I en kommentar säger Trump att han är ”för upptagen” för att titta på ”häxjakten”.

Under förhöret har Bill Taylor bland annat sagt att enligt hans stabs uppgifter brydde sig presidenten mer om Biden-utredningen än om Ukraina.

I dag tar Trump emot Turkiets president Erdogan i Washington D.C. och väntas hålla en presskonferens under kvällen, svensk tid.

2 tim
 Bill Taylor. Alex Brandon / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Toppdiplomaten i förhöret: Trump är mer intresserad av Biden än av Ukraina

Just nu pågår de första offentliga förhören den amerikanska kongressen gällande riksrättsförfarandet mot president Donald Trump. Först frågades George Kent, toppdiplomat på utrikesdepartementet, ut. Efter det vittnade UD-tjänstemannen Bill Taylor.

Taylor säger bland annat att uppgifterna om att USA skulle ha hållit tillbaka bistånd till Ukraina i politisk syfte är ”galet”.

Han säger också att han var beredd att lämna sin tjänst som ansvarig för ambassaden i Ukraina om biståndet stoppades.

Knäckfrågan i förhören är om Trump gjorde något brottsligt när han bad Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att utreda Joe Bidens son.

Bill Taylor berättar om händelser dagen efter Trumps samtal med Ukrainas president, då toppdiplomaten Gordon Sondland varit i kontakt med Taylors stab. Sondland ska då, efter ett samtal med Trump, sagt att presidenten var mer intresserad av Biden-utredningen än om den amerikanska ambassadens arbete i Kiev.

Samtidigt som förhören hålls tar Donald Trump emot Turkiets president Erdogan i Washington D.C.

4 tim
Bill Taylor och George Kent under förhören i kongressen. OLIVIER DOULIERY / AFP
undefined

Två nya vittnen kallas in – ska höras senare i veckan

Den amerikanska kongressens underrättelseutskott har kallat ytterligare två personer att vittna i den riksrättsprocess som pågår gällande Donald Trumps kontakter med Ukraina, rapporterar CNN.

Förhören kommer att hållas bakom stängda dörrar senare i veckan och det är David Holmes, medarbetare till diplomaten Bill Taylor, samt Mark Sandy, som jobbar på presidentkansliets förvaltnings- och budgetbyrå.

Bill Taylor berättade under sitt förhör inför kongressen på onsdagen att David Holmes var den som informerade honom om det samtal som ambassadören Gordon Sondland haft med Trump. Efter det samtalet ska Sondland sagt att Trump frågat om Biden-utredningen och att Ukraina var redo att gå vidare med den.

2 tim
Läs mer om Trumps USA
Lizette Vargas. Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mordet på Jaffar

Sköterskan talade på möte med kriminella i Malmö

Undersköterskan Lizette Vargas var en av dem som deltog på informationsmötet med åtta gängkriminella i Malmö i går. Hon berättade bland annat om hur det känns när en skottskadad kommer in på akuten.

– De blir berörda. Vi får en bra kontakt när blickar möts. Man ser att det tränger in, säger hon till Sydsvenskan.

Åtta av de tolv inbjudna personerna i Malmös undre värld deltog på mötet. Efteråt beskrev polismästaren Stefan Sintéus det som ett ”positivt möte”.

1 tim
Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Socialarbetare mobiliserar: ”Hela staden sörjer”

Socialarbetare som jobbar på fältet i Malmö mobiliserar efter den senaste tidens våldsamma händelser i staden där unga människor har varit inblandade, skriver Sydsvenskan.

– Det känns som att hela staden sörjer, direkt eller indirekt, säger socialarbetaren Karolina Sköld till tidningen.

Hon berättar att de har samtal med flera tusen unga i staden varje år – men att de som har dragits in i grov kriminalitet undviker att tala med dem.

Föräldrar har ofta svårt att se att deras barn dras in i kriminalitet – och när de upptäcker det kan det vara för sent. Det säger kuratorn på Rosengårdsskolan, Sophie Johnsson, till SvD.

– Alla kan vara kan vara överens om att det här barnet behöver en insats, men om föräldrarna säger nej tack blir det inget, säger hon till tidningen.

Idag 09:37
Läs mer om Mordet på Jaffar
KTH/Demonstranter i Hongkong. TT
Hongkongprotesterna

Svenska studenter ombeds ta sig hem från Hongkong

Kungliga tekniska högskolan i Stockholm rekommenderar sina 22 studenter i Hongkong att resa hem, skriver TT.

– Vi gör nu bedömningen att vi rekommenderar våra studenter å det starkaste att återvända till Sverige, säger Linda Andersson, gruppchef på avdelningen för internationella relationer vid KTH.

Universiteten i Lund, Malmö, Göteborg och Örebro har gjort liknande rekommendationer till sina studenter.

Även Danmarks Tekniske Universitet (DTU) uppmanar sina 36 studenter i Hongkong att resa hem. Ett av Uppsala universitets samarbetsuniversitet i Hongkong har samtidigt stängt för terminen på grund av oroligheterna, rapporterar TT.

4 tim
Sammandrabbningar mellan poliser och aktivister.  ATHIT PERAWONGMETHA / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Kaos i Hongkong – polisen varnar för ”total kollaps”

Läget är mycket spänt i Hongkong efter våldsamma sammandrabbningar på tisdagen som fortsatte över natten. Vandaliserande aktivister har bland annat mötts av polisens tårgas och gummikulor. Polisen varnar nu för att staden är ”på randen till total kollaps”, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Enligt AFP har aktivisternas nya strategi ”blomma överallt” – där tanken är att små grupper ska rikta in sig på så många delar av staden som möjligt för att pressa polisens resurser – lamslagit Hongkong

Flera skolor och köpcentrum hålls stängda på onsdagen. Tunnelbanan, som i vanliga fall används dagligen av mer än hälften av Hongkongs 7,5 miljoner invånare, har stängt flera linjer på grund av vandalisering.

Idag 07:49
Carrie Lam under sitt tal. Dita Alangkara / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Lam: ”Folkets fiender” som demonstrerar i Hongkong

Hongkongdemonstranterna är ”folkets fiender” som ”våldsamt förstör samhället”. Det säger Hongkongs ledare Carrie Lam i ett av sina mest utmanande tv-tal hittills, skriver Sky News.

Lam menar att demonstranterna har ett önsketänkande om att ledningen kommer att ge efter för trycket och kraven.

– Jag gör ett klart och tydligt uttalande här: Det kommer inte att hända, säger Lam i talet, enligt TT.

Efter att polis sköt en aktivist på måndagsmorgonen har dagen utvecklats till att bli en av de mest våldsamma sedan protesterna inleddes.

11 nov
Läs mer om Hongkongprotesterna

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund