Hem
En kopp svart te, fotograferad i London. Arkivbild. (Alastair Grant / AP)

Föreslog salt i te – nu tipsar kemisten om grapefrukt

Kemisten Michelle Francl hävdade tidigare i år att te bör drickas med salt, något som ledde till rasande rubriker i Storbritannien och ett uttalande från USA:s Londonambassad där man – skämtsamt – tog avstånd från den amerikanska professorns råd.

Nu är Francl tillbaka med nya rön, rapporterar Sky News. Den som vill få ut det mesta av sin kopp te bör inta den tillsammans med grapefrukt, säger hon i ett tv-sänt seminarium arrangerat av tidningen Chemistry World.

Det nya, möjligen mindre kontroversiella förslaget, ska bland annat bidra till att förlänga effekten av koffeinet i tekoppen.

– Och om du lägger till broccoli, vitkål eller brysselkål till din diet kan det i stället förkorta koffeinets effekter, tillägger Francl.

Tidigare

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen