Hem
Arkivbild. (Rodrigo Abd / AP)

Forskare: Låt afrikansk mat bli del av kostråden

Mat från afrikanska landsbygdsområden bör inkluderas i globala kostråd. Det anser forskare som i en ny studie kommit fram till att bland annat kokbananer och kassava har positiva effekter på immunsystemet, rapporterar The Guardian.

En försöksgrupp bestående av 77 unga män fick under två veckors tid äta antingen västerländsk kost eller livsmedel från regionen Kilimanjaro i Tanzania. Enligt forskarna sågs tydliga antiinflammatoriska effekter i den sistnämnda gruppen. Även ämnesomsättningen förbättrades.

Godfrey Temba vid universitetet i Moshi i Tanzania är inte förvånad, och hoppas att den traditionella afrikanska kosten ska få samma plats i de globala kostråden som till exempel Medelhavskost.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen