Randstad

Guide: Så säger du upp dig snyggt

Tanken på att berätta för sin chef att det har blivit dags att gå vidare i karriären är något som skrämmer många. Som tur är finns det några saker att tänka på för att göra processen så smärtfri som möjligt.
När du har bestämt dig för att lämna in din avskedsansökan är det en person du ska prata med först, din chef.
– Det är hen som drabbas av den största förändringen och kommer att behöva planera för det, säger Angelica Gustafsson, rekryterare på Randstad.
Planerar du att lämna din chef som referens och ni har en bra relation kan det vara klokt att vara öppen med det hela och informera i ett tidigt stadium.
– Referenser är viktigt att tänka på, men det är inte vad som kommer att fälla avgörandet när du söker jobb i framtiden. Med det sagt är det dock viktigt att alltid försöka lämna en arbetsgivare med så goda relationer som möjligt, du vet aldrig när era vägar kommer att korsas igen, berättar Angelica Gustafsson, rekryterare på Randstad.

Detta är en annons. Den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Randstad Partner

Toppnyheter

Valet 2018 Valrörelsen
Statsminister Stefan Löfven (S) och finansminister Magdalena Andersson (S). Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Valrörelsen

Novus: S har sämsta läget någonsin inför ett val

SVT/Novus väljarbarometer för april visar att Socialdemokraterna tappat 2,6 procent sedan december. Nu ligger partiet på 27 procents väljarstöd. Det är det lägsta stödet partiet haft i en mätning så nära inpå ett riksdagsval.
Tommy Möller, professor i statsvetenskap, beskriver resultatet som ”dåliga nyheter” för S:
– Vi vet ju att Socialdemokraterna brukar göra dåliga valkampanjer resultatmässigt, där de nästan alltid brukar tappa i väljarstöd, säger han till SVT Nyheter.

1 tim
Therese Gouvelin/Gunnar Strömmer. SVT
Valet 2018 Valrörelsen

LO och M i ordbråk: ”Ni göder oron med lögner”

LO har mött högljudd kritik om den senaste valfilmen som handlar om Moderaternas arbetsmarknadspolitik. Filmen har kallats både ”grov och osaklig” från både vänster och höger, men enligt LO:s första vice ordförande Therese Gouvelin är kritiken överdriven.
– Vi tar verkligen partimedlemmarnas oro på allvar. Det handlar om två saker som Moderaterna föreslagit och båda två handlar om att försvaga ställningen för våra medlemmar på arbetsmarknaden, säger hon i SVT:s Agenda.
På frågan om filmen är saklig svarar Gouvelin att den är ”saklig och speglar oron” som de lagda förslagen skapar. Men Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer håller inte med och hävdar att filmen kan skada valdebatten.
– Vad den här filmen gör är att den göder oron med lögner och desinformation och sen i nästa steg vill man exploatera den här oron för politiska syften. Det är ohederligt och gör det svårare för människor som följer valdebatten att skilja mellan falskt och sant, säger han i Agenda.

Igår 20:21
Roko Kursar (L)/Polisavspärrning. Pressbild/TT
Valet 2018 Valrörelsen

L i Malmö: Jag hade tur, hade kunnat vara kriminell

Opinion ”Jag hade tur”, skriver Roko Kursar, ordförande för Liberalerna i Malmö, i en debattartikel i Kvällsposten. Trots att kriminaliteten alltid lockade bakom hörnet lyckades han få gymnasiebehörighet medan många av hans kompisar inte var lika lyckosamma, skriver Kursar.
Med det sagt lyfter L-ordföranden vikten av ett samhälle där skola och utbildning fokuserar på individnivå: ”Alla elever kan inte bli akademiker, men alla elever kan ha ett yrke”.
Liberalerna har tillsammans med Alliansen lagt fram ett nytt förslag om ett tvåårigt yrkesgymnasium där huvudfokus inte är högskolebehörighet, utan att förbereda eleverna för ett yrkesliv, skriver Kursar.

Igår 15:25
Läs mer om Valrörelsen
Hasse Holmberg / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
Bostadsbristen

Tvister om svarta hyreskontrakt ökar

Tvister som gäller svarta hyreskontrakt har ökat i sju av Sveriges åtta hyresnämnder under de senaste två åren, enligt en undersökning som Sveriges Radio Ekot har gjort.
Att bostadsmarknaden är tuff och att fler hyresvärdar är medvetna om problemet kan vara två anledningar till ökningen.
– Det har varit markant ökning av den typen av ärenden som gäller otillåten andrahandsuthyrning och även när man ser att hyresgästen saknar behov av lägenheten, säger Lise-Lott Wilkens, hyresråd på Hyresnämnden i Göteborg.
Sedan 2015 har nästan 640 lägenheter kommit ut på Göteborgs bostadsmarknad igen sedan det kommunala Bostadsbolaget infört en särskild satsning. Genom att jurister bland annat kopplats till störningsjouren både driver och vinner Bostadsbolaget fler ärenden i hyresnämnden.

1 tim
JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN
Bostadsbristen

Medvetna hyresvärdar orsak till fler tvister

Antalet tvister om svarta andrahandskontrakt ökar i hyresnämnderna. En förklaring är att hyresvärdar blivit mer medvetna om problemen, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
I Göteborg har det kommunala Bostadsbolaget en särskild satsning med jurister som bland annat är knutna till störningsjouren. Sedan 2015 har nästan 640 lägenheter kommit ut på marknaden igen.
Enligt Elisabeth Sandberg-Selind, uthyrningschef på Bostadsbolaget, både driver och vinner de fler ärenden i hyresnämnden sedan satsningen infördes 2015.
– Juristerna har bra på fötterna när de tar upp ett ärende, säger hon till Ekot.

39 min
Arkivbilder: Veidekkes direktör Lennart Weiss. Byggarbete i Stockholm. TT
Bostadsbristen

Veidekke: Har aldrig varit med om sådan inbromsning

Bostadsbyggandet i Sverige kommer att minska med 25–30 procent de kommande åren. Det säger Veidekkes direktör Lennart Weiss till DN. Byggbolaget sålde 75 procent färre bostäder i Sverige under första kvartalet i år jämfört med motsvarande period förra året.
– Jag har aldrig varit med om en sådan inbromsning, säger Lennart Weiss till tidningen.
Danske Banks chefsekonom Michael Grahn räknar med att byggandet minskar med 18 procent i år och kanske 10 procent nästa år, säger han till DN.

Igår 21:06
Läs mer om Bostadsbristen
Kim Jong-Un/Moon Jae-In/Donald Trump. Ahn Young-joon / TT / NTB Scanpix
Trumps USA Nordkoreakrisen

Experter: Därför har Kim vänt och lovar nedrustning

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har tvärvänt från sin hårda kärnvapenpolitik förra året till att nu lova en nedrustning. Tre olika experter ger i intervjuer med CNN förklaringar på Kims nya retorik och vilja att ha ett toppmöte med USA:s president Donald Trump samt Sydkoreas dito Moon Jae-In.
Experterna är överens om att det är en försvagad Kim Jong-Un som tvingats till förhandlingsbordet på grund av den ansträngda ekonomin som är en effekt av de kraftiga sanktionerna mot landet. Samtidigt menar experten Jean H Lee att ett toppmöte kommer att ses som en vinst på hemmaplan – då diktatorn framställs som en av de stora spelarna.
Enligt Nordkoreaexperten Adam Mount kommer Kim att försöka ”lätta på sanktionerna, skörda legitimitet och skada USA:s och Sydkoreas militära allians”.
Toppmötet ska enligt planen äga rum i maj eller början av juni. Var detta ska ske är i nuläget oklart.

Igår 22:13
Donald Trump. Pablo Martinez Monsivais / TT / NTB Scanpix
Trumps USA Nordkoreakrisen

Trump: Har inte gett upp någonting för Nordkorea

Nordkorea har lovat kärnvapennedrustning och stoppat sina provskjutningar utan att USA gett upp någonting i gengäld, hävdar president Donald Trump i en tweet på söndagen.
"Vi har inte gett efter på någonting och de har kommit överens om en kärnvapennedrustning (så bra för världen), nedstängning av testanläggningar och ingen mer provsprängning!” twittrade presidenten.
På lördagen meddelade Kim Jong-Un att landet kommer att avsluta sina tester av kärnvapen och stänga landets anläggningar för provsprängningar. Men den nordkoreanske ledaren sa inte att han lovade en kärnvapennedrustning.

Igår 16:45
Läs mer om Nordkoreakrisen

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.