Här är de nominerade till årets Änglamarkspris
Änglamarkspriset har delats ut sedan 2002 till eldsjälar som vill förändra världen. Vinnaren får 100 000 kronor samt chansen att sälja sina produkter i Coops butiker.
I år är firar priset 15 år och du kan rösta på din favorit fram till den 2 september – här är årets fyra nominerade:
1. Blåskal
Blåskal är ett familjeföretag i Bohuslän som tillverkar ekologiska och KRAV-märkta fonder, buljonger och såser av blåmusslor.
Blåmusselodling är en relativt ny företeelse med stor potential att bli en hållbar näring.
– Blåmusslor är så himla bra mat. Vi vill visa allt man kan göra med den i köket, säger Magdalena Sivik på Blåskal.
2. Gårdsfisk
Johan Ljungquist och Mikael Olenmark startade 2013 Sveriges första integrerade lant- och vattenbruk. Här odlar de några av världens mest hållbara fiskar.
– Vattenbruk är i särklass den viktigaste livsmedelssektorn att satsa på. På lång sikt förändrar vi hela jordbruket, säger Johan Ljungquist på Gårdsfisk.
3. Scandinavian Organics
I Scandinavian Organics händer blir värphönor smakfull mat, och kantstötta grönsaker och spill av nötkött blir goda buljonger, fonder och färdiglagat.
– Vi är det enda företaget i Skandinavien som återinför råvaror i näringskedjan i stor skala. Vi producerar två tusen ton mat per år av prima svenska, ekologiska råvaror, säger Nils Wetterling på Scandinavian Organics.
4. Ekobonden Adam
Adam Arnesson föder upp lamm på Jannelunds gård i Mullhyttan. Han lägger stor vikt vid ekologisk livsmedelsproduktion, och ser sig själv som en planetskötare vars uppgift är att förvalta och utveckla biologisk mångfald, pollinering och närmiljö.
– Vi kan inte bara prata kött och inte kött. Vi måste se helheten, säger Adam Arnesson.