Ikea-forskning: Köttbullar av insekter och rester
I stället för den sedvanliga tallriken köttbullar av nötkött med potatis och gräddsås: Bullar av alger, insekter, matrester, konstgjort kött, nötter, näringspulver – eller utskrivna i 3D-skrivare.
De idéerna presenterar Ikea-anknutna framtidslaboratoriet Space 10.
– Vi använder köttbullar för att vi vill visualisera komplicerad forskning på ett enkelt, roligt och bekant sätt. Det finns nästan ingen kultur i världen som inte lagar köttbullar, säger forskaren Kaave Pour till laboratoriets egen hemsida.
– Det är ganska svårt att föreställa sig att vi kommer att äta insekter eller konstgjort kött i en nära framtid. Men med den ökade efterfrågan på mat måste vi börja överväga att lägga till alternativa ingredienser till våra dagliga matsedlar.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen