Hem
Människor äter glass i Madrid. (Andrea Comas / AP)

Jordgubbspasta – favoriten för att överleva hettan

Alla lösningar är bra utom de dåliga. I Europa finns flera annorlunda kombinationer som används för att överleva hettan, enligt The Guardians Europa-korrespondenter.

I Tyskland käkas ”spaghettieis”, något som ser ut som en spagetti med tomatsås och parmesan. Men i själva verket är det vaniljglass som spritsats genom en potatispress, jordgubbskompott och hyvlade mandlar. Eller med pesto (pistagekräm).

I Spanien, särskilt i Valencia, lyfts den kalla och söta drycken Horchata, även kallad tiger nut milk på engelska, fram. Den är både laktos- och koffeinfri, men innehåller nyttigheter som natrium, kalcium, magnesium, kalium samt vitamin C och E.

Men den kanske mest oväntade står Polen för – jordgubbspastan. Den består av jordgubbar, pasta och lite yoghurt. Det visade sig också vara den polska tennisstjärnan Iga Swiateks favorit, berättade hon under Wimbledon.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen