Hem
Victor Hedman och Carl Grundström omfamnar varandra under matchen. MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Sverige säkrar bronset i rysare mot Kanada

Tre Kronor säkrar första VM-medaljen sedan 2018 efter att ha vänt och vunnit mot Kanada i bronsmatchen i Tjeckien.

Tre Kronor inledde starkt och det var Carl Grundström som spräckte den kanadensiska nollan. Resten av perioden blev ett ställningskrig mellan lagen men i andra perioden tycktes Kanada ha fått ny energi och skyttekungen Dylan Cozens kvitterade matchen.

Den tredje perioden började precis som den andra när Kanada tidigt gjorde mål, denna gång var det Pierre-Luc Dubois som blev målskytt. Inte långt därefter gav Erik Karlsson matchen en rejäl puls när han skickade in 2–2.

Fyra minuter senare fullbordade Tre Kronor vändningen när Carl Grundström gjorde sitt andra mål i matchen.

– Ett jättefint skott. Det kan inte sitta bättre, utbrast Mattias Norström i Viaplays sändning.

Med fyra sekunder kvar satte Marcus Johansson 4–2 i öppen kasse och saken var klar, Tre Kronor hade besegrat Kanada.