Hem
Henrik Montgomery/TT

Kraftiga rörelser på lugn börs – vändning från Embracer

Stockholmsbörsen pendlade fram och tillbaka över nollan under en handelsdag där flera bokslut utlöste kraftiga börsreaktioner. Vid stängning var utvecklingen:
• OMXSPI: +/-0,0%
• OMXS30: +0,1%
Marknaderna tycks ha skiftat fokus från inflationsrädsla till optimism för tillväxten, konstaterar SEB i ett morgonbrev.

I Stockholm har småspararfavoriterna Embracer och Sinch öppnat böckerna. Bägge tillväxtbolagen bommade analytikernas förväntningar på tillväxt. Embracer lyckades inte heller på lönsamhetsraden, medan Sinch var i linje med förhandstipsen.

Sinch rasade över 8 procent, mest av storbolagen. Embracer rasade initialt men stod sedan för en anmärkningsvärd återhämtning och stängde nära 9 procent högre. De båda aktierna var de klart mest omsatta.

I andra änden av OMXS30 återfanns storbankerna. Swedbank steg över 2 procent.

Serieförvärvaren Storskogen överträffade analytikernas estimat på såväl omsättning som rörelseresultat. Aktien steg 7 procent.

Även Storytel har kommit med rapport där ljudboksbolaget vände en förlust på ebitda-nivå till vinst. Bolaget avstår från att lämna någon helårsprognos och suger på den karamellen till kapitalmarknadsdagen. Aktien rasade 17 procent.

Eltel sänktes över 10 procent av ett negativt operativt ebita-resultat och en lätt nettoomsättningsnedgång.

Scandic hörde även de till storförlorarna med en nedgång på 9 procent trots att man ser en ”god prisutveckling och stabila beläggningsgrader”.

New York-börserna i går
S&P 500: +0,3%
Nasdaq: +0,9%
Dow Jones: +0,1%

Annons

Börstjänster

Nyheter, analys & rekar

Inled året med en bra investering – testa Omni Ekonomi

Är börsen långsiktigt på väg upp från botten i höstas? Inom vilka sektorer finns årets potentiella vinnare? Och hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande nyhetsbevakning av börs och bolag. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen att inleda året med en klok investering –testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons