Donald Trump. Gerald Herbert / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Riksrättsprocessen

Många amerikaner anser att Trump har agerat fel

7 av 10 amerikaner anser att USA:s president Donald Trump agerade felaktigt när han bad Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att utreda Joe Bidens son. Detta enligt en opinionsundersökning från ABC News/Ipsos.

Hälften av de som svarat på undersökningen anser att Trump borde avlägsnas från presidentposten. 19 procent anser att han agerat felaktigt, men inte borde avlägsnas. 25 procent av amerikanerna anser att presidenten inte gjort något fel.

Läs mer

Toppnyheter

Flyktingboende i Överkalix.  TT
Svenskt mottagande

Språkkrav diskuteras i migrationskommittén

Språk- och samhällskunskapskrav finns bland förslagen för nya krav för att få permanent uppehållstillstånd. Förslaget diskuteras i migrationskommittén som ska försöka forma den framtida migrationspolitiken, skriver TT.

Partiernas representanter i kommittén håller i dag sitt tredje sammanträde med målet att nå fram till en bred överenskommelse om migrationen. Bland annat ska politikerna ta ställning till en rad förslag, till exempel om tillfälliga uppehållstillstånd, inte permanenta, ska vara huvudregel när asylsökande anses behöva skydd.

26 min
Nyamko Sabuni. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

L vill införa snabbspår för ogrundade asylansökningar

Asylansökningar från personer som kommer från säkra länder borde kunna hanteras i ett snabbspår för att inte ta resurser från personer med skyddsskäl. Det föreslår Liberalerna. I en intervju med DN säger partiledaren Nyamko Sabuni att en sådan lista över säkra länder borde antas av Sverige.

Partiet vill också att preskriptionstiden för personer som fått avslag förlängs. Om dagens gräns på fyra år utökas kan det innebära att fler återvänder till sina hemländer, enligt Sabuni.

Igår 22:20
Läs mer om Svenskt mottagande