Illustrationsbild. Terje Pedersen / TT NYHETSBYRÅN
Störningarna i tågtrafiken

Många resenärer påverkas – vissa har evakuerats

Ett tåg med cirka 350 passagerare har evakuerats med anledning av den kraftiga branden i en industribyggnad i Hässleholm, skriver TT.

SJ uppger att man förbereder sig på att stoppen kan pågå dygnet ut och att tusentals resenärer kommer att påverkas.

– Stopp i all trafik resten av dagen är vår prognos, säger Dan Olofsson vid SJ:s pressjour till Expressen.

Totalt är det sju tåg som kan påverkas. Fem från Stockholm på väg mot Malmö/Köpenhamn och två från Malmö/Köpenhamn mot Stockholm.

Vissa tåg kommer köras via Alvesta mot Stockholm och resten kommer att ersättas av bussar.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

4 tim
Läs mer om Coronaviruset