Hem
(JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN)

Mikrobiolog: Sockret i påskgodiset stoppar smitta

Försäljningen av lösgodis skjuter i höjden under påskhelgen. Men hur hygieniska är egentligen självplockshyllorna? frågar sig SVT Nyheter.

Åsa Rosengren, mikrobiolog på Livsmedelsverket, säger att det teoretiskt sett finns en risk för överföring av bakterier, virus eller förekomst av mögel i godishyllorna. Men risken är liten.

– Orsaken är att lösgodis innehåller jättemycket socker, vilket i sig är ett konserveringsmedel, säger hon till SVT Nyheter, och tillägger att det är viktigare att det är torrt bland de sockerfria alternativen.

Men den största hälsorisken under påskhelgen är mängden socker vi får i oss, avslutar Åsa Rosengren.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen