Hem
(Svensk Fågel)
Svensk FågelANNONS

Misslyckas du vid grillen? Här är bästa knepen

Kvällarna blir ljusare och ljusare och det är hög tid att damma av grillen inför årets säsong. Är det här sommaren då du ska bli en riktig grillmästare? Här är tre tips som får dig att lyckas:

1. Starta i god tid

Att grilla behöver inte vara svårt, men du behöver ha lite tid. Ta fram maten du ska grilla i god tid eftersom kylskåpskalla råvaror har en tendens att fastna på grillgallret. Tricket till att få en jämn och fin glöd är att tända grillen i 30 till 40 minuter i förväg. Använd gärna tändkuber under briketterna eller en eltändare.

2. Temperatur

När glöden har en askgrå färg och det gnistrar när du rör i glödbädden är det dags att börja grilla. Vill du ha bättre kontroll över värmen kan du testa direkt och indirekt grillning. Med direkt värme menas att du grillar direkt över strålningsvärmen, medan indirekt innebär att du har glödbädden på ena sidan av grillen och grillar på den andra.

3. Välj rätt protein

Har du tröttnat på kött? Kyckling är både hälsosamt och gott att grilla. När du grillar kyckling kan du tänka på att först grilla den på hög värme för att sedan flytta den till en svalare del av grillen där den går färdigt. Vill du använda marinad eller glaze? Tänk på att torka av kycklingen innan du lägger den på grillen, annars finns risken att vätskan droppar ner på kolen, skapar flammor och ger en bränd yta.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.