Hem
Arkiv. (Leif R Jansson / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN)

Morberg om dyra skärbrädan: Jättesvårt att göra

De senaste dagarna har Per Morberg, skådespelare och TV-kock, väckt stor uppmärksamhet med den exklusiva skärbräda som marknadsförs i hans namn. Orsaken är priset, som satts till 3 995 kronor. Lanseringen har mötts av starka reaktioner. "Det måste vara en jäkla bra skärbräda. Har den wifi?” var en av kommentarerna på sociala medier, uppger Expressen.
I TV4:s Nyhetsmorgon har nu Per Morberg själv kommenterat uppståndelsen. Han förklarar priset med den långa – och hantverksmässigt krävande – processen bakom.
– En ek ska bli 100, 150, 200 år eller gärna mer. Sedan ska den huggas ner och skäras på längden, vilket är jättesvårt. Sedan ska det torkas i olika perioder in på olika sätt. Det är den finaste plankan man kan ha, utvecklade Morberg i Nyhetsmorgon.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen