Hem
Annika Winsth, Lars Calmfors och John Hassler. TT

Oense om stagflation: ”Mer orolig för bostadskrasch”

Ekonomin kommer att falla i år och vi befinner oss för närvarande i en ”stagflationssituation”, säger ekonomiprofessorn Lars Calmfors till TT.

Men John Hassler, professor i nationalekonomi, håller inte med.

– Nej, stagflation innebär en hög inflation som har bitit sig fast i folks medvetanden. Det har inte inflationen gjort nu, säger han.

Nordeas chefekonom Annika Winsth säger att hon är mer orolig för en bostadskrasch än för ett stagflationsscenario i Sverige, och lägger till att bomarknaden är ”den sköraste länken” i ekonomin.

Annons

Inled året med en bra investering – testa Omni Ekonomi

Är börsen långsiktigt på väg upp från botten i höstas? Inom vilka sektorer finns årets potentiella vinnare? Och hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande nyhetsbevakning av börs och bolag. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen att inleda året med en klok investering –testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons