Omni Ekonomi 1 år

Omni Ekonomi är för den nya tidens affärsmänniska

Sveriges nya måste-app för alla affärsmänniskor är här: Omni Ekonomi.

I förra veckan släpptes den nya appen i App Store och Google Play. Den är gratis att ladda ner och gratis att använda.

– Responsen har varit fantastisk. Omni Ekonomi får toppbetyg i alla våra undersökningar och användarna berättar att den redan helt har förändrat deras konsumtion av affärsnyheter, säger chefredaktören Markus Gustafsson.

Omni Ekonomi är utvecklad av samma team som ligger bakom Omni.

Ladda ner appen via länkarna nedan.

Läs mer

Dela

Öppna i ny flik

Toppnyheter

Trumps USA Demokraternas framtid
Bernie Sanders och Donald Trump.
Trumps USA Demokraternas framtid

”Den farligaste presidenten i vårt lands historia”

USA:s president Donald Trump får hård kritik från sin rival demokraten Bernie Sanders efter sitt tal i natt. Trump gick till ny attack mot de fyra kvinnliga demokratiska kongressledamöterna som populärt har kommit att kallas ”The squad”.

Efter att Trump sagt att kongressledamoten Ilhan Omar förminskat 11 september-attackerna och att hon var antisemit skrek publiken: ”Skicka tillbaka henne!”

”Det är just hatet och rasismen som driver honom. Vi måste kämpa tillsammans för att besegra den farligaste presidenten i vårt lands historia”, skriver Sanders på Twitter.

Republikanska representanthusledamoten Paul Mitchell kommenterade Trumps attacker i ett inslag på CNN:

– Jag stöttar hans politik men den här taktiken och politiska strategin ifrågasätter jag. Jag är inte president men det här är inte min stil, säger han.

1 tim
undefined

Publiken under Trumps tal: ”Skicka tillbaka henne”

I natt gick USA:s president Donald Trump till ny attack mot de fyra kvinnliga kongressledamöterna, Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley och Rashida Tlaib, under sitt kampanjmöte i Greenville i North Carolina.

Han sa bland annat att Ilhan Omar har förminskat 11 september-attackerna och skrattat åt amerikaner som pratat om hotet från al-Qaida.

Publiken svarade då i kör med att skrika: ”Skicka tillbaka henne!”

Ropen anspelar på Trumps kontroversiella twitterinlägg där han frågade sig varför kongressledamöterna inte ”åker tillbaka och fixar” länderna som de har påbrå från.

5 tim
William Barr t.v. Wilbur Ross t.h. TT
undefined

Beskedet: Ministrarna hålls till svars för lagtrots

Den amerikanske justitieministern William Barr och landets handelsminister Wilbur Ross hålls till svars för lagtrots, skriver internationella medier. Det slogs fast efter en omröstning i representanthuset natten till torsdagen. Ministrarna anklagas för att ha undanhållit information om en planerad fråga i nästa års folkräkning som skulle kunna få till följd att Demokraterna missgynnas i framtida val.

Samtliga republikaner, och fyra demokrater, röstade mot att hålla ministrarna till svars. Men då representanthuset har en tydlig demokratisk majoritet röstades det igenom.

Omröstningen lär dock inte få några större konsekvenser då beslut om eventuella rättsliga efterspel fattas av justitiedepartementet som Barr är chef över.

Idag 03:42
Läs mer om Trumps USA
Animation av hur en framtida månlandning kan se ut.  Nasa
Månlandningen

Nya rymdresan: Skickar första kvinnan till månen

Nasa planerar en ny rymdresa med destination månen och den här gången ska de skicka både en man och en kvinna, skriver bland annat CNN. Programmet, som kallas Artemis, har målsättningen att låta astronauter landstiga på månen år 2024.

Första kvinnan på månen kommer sannolikt bli en av de färdigutbildade astronauterna på Nasa. Däribland finns svenska Jessica Meir, som kan vara en kandidat.

Senast en människa befann sig på månen var 1972.

15 min
Arkivbilder från 16 juli 1969.
undefined

Astronauterna firar 50 år sedan de lyfte mot månen

I dag för 50 år sedan sköts astronauterna Neil Armstrong, Buzz Aldrin och Michael Collins upp till månen.

De två astronauterna som fortfarande är vid liv, Buzz Aldrin och Michael Collins, träffas i dag på uppskjutningsplatsen i Florida för att starta firandet av Apollo 11-resans 50-årsjubileum.

Rymdfärden med deras Saturn V-raket tog fyra dagar till månen och under de kommande åtta dagarna kommer hela rymdresan minnas och firas med olika festligheter.

16 jul
Eugene Cernan, som är den man som senast var på månen år 1972. TT NYHETSBYRÅN
undefined

Därför tror vissa att månlandningen är fejkad

Konspirationsteorierna kring månlandningarna har fått fäste hos en del, som tror att resorna är en bluff från början till slut, skriver flera medier. Syftet skulle vara att USA ville hinna före ryssarna i dåtidens rymdkapplöpning.

Tvivlarna menar att det hela spelades in på jorden, antingen i Hollywood eller Area 51, skriver Time. Ett bevis skulle vara att flaggan som Buzz Aldrin sätter på månen rör sig, vilket den bara påstås kunna göra om det finns vind. Men tvivlarna får mothugg från Nasa; rörelsen orsakades när Aldrin vred ner flaggstången i marken.

Det faktum att astronauterna förde med sig månstenar vars äkthet verifierats hem, tycks konspirationsteoretikerna inte bry sig om.

15 min
Läs mer om Månlandningen
Brexit Storbritanniens framtid
Boris Johnson och Jeremy Hunt.  TT.
undefined

Hunt vädjade till partiet i sista Tory-utfrågningen

I den sista och största utfrågningen av Storbritanniens premiärministerkandidater betonade Jeremy Hunt under onsdagskvällen att kampen om posten fortfarande är långt ifrån avgjord.

– Rösta med huvudet såväl som med hjärtat. Loppet är mycket jämnare än folk tror, sa han till publiken enligt The Telegraph.

Boris Johnson har dock länge varit den klara favoriten. När han klev upp på scenen beklagade han sig över pessimismen inom brittisk politik och sa att det alltid är mörkast före gryningen. Han poängterade också återigen behovet av av att lämna EU före den sista oktober.

Nästa tisdag vid lunchtid står det klart vem av dem som efterträder Theresa May.

Igår 21:40
HENRY NICHOLLS / POOL
undefined

Sista premiärministertalet – May orolig över politiken

I sitt sista tal som premiärminister fokuserade Storbritanniens Theresa May under onsdagen på kompromisser – och medgav att hon är orolig över situationen i brittisk politik, rapporterar brittiska medier. Hon påpekade också att det är upp till hennes efterträdare att leverera ett EU-utträde ”på ett sätt som är bra för Storbritannien”.

Theresa May lämnar sin post som premiärminister i nästa vecka. Kampen om vem som ska ta över står mellan Boris Johnson och Jeremy Hunt.

Igår 16:24
Läs mer om Brexit
Animestudion TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Misstänkta mordbranden i Japan

Man gripen – ropade ”Ni ska dö!” före attentatet

En man ska ha tagit sig in i animationsstudion i japanska Kyoto och tänt eld på byggnaden, skriver Japan Today som hänvisar till japanska myndigheter. Mannen har gripits misstänkt för mordbrand.

Mannen ska enligt vittnesuppgifter ha ropat ”Ni ska dö!” innan han ska ha spridit ut en vätska och tänt eld.

Minst 13 personer ska ha dött och dussintals personer uppges vara skadade, rapporterar BBC och hänvisar till lokala myndigheter. Ytterligare minst tio personer befaras vara döda, men det har ännu inte bekräftats.

Studion är känd för filmer som “Full Metal Panic,” “K-On,” och “Clannad”.

3 tim
KYODO / TT NYHETSBYRÅN
undefined

24 befaras döda efter brand i japansk animestudio

Minst 13 personer har dött efter den misstänkta mordbranden i en animationsstudio i den japanska staden Kyoto på torsdagen, rapporterar BBC som hänvisar till lokala myndigheter. Enligt AFP befaras 24 personer vara döda, men det är ännu inte bekräftat.

En man som ska ha kastat en vätska och tänt eld på byggnaden har gripits. Enligt uppgifter till japanska tv-kanalen NHK ska mannen sa hörts säga ”dö” i samband med attacken.

Branden bröt ut vid 10.30 lokal tid och enligt tidiga uppgifter ska 36 människor ha skadats, många allvarligt.

Studion är känd för filmer som “Full Metal Panic,” “K-On,” och “Clannad”.

3 tim
Full metal panic Anonymous / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Animestudion bakom flera populära filmer och serier

På torsdagen drabbades animestudion Kyoto animations för en dödlig attack med minst 24 människor döda. Studion ligger bakom ett 20-tal tv-serier, skriver Dagens Nyheter. Bland de mer kända titlarna finns ”Full metal panic”, ”Air”, ”The melancholy of Haruhi Suzumiya”, och ”Lucky star”.

Studion har också gjort filmer som ”The disappearance of Haruhi Suzumiya” och ”Koe no katachi”. Den sistnämda, från 2016, blev en stor framgång med ungefär två miljoner biobesökare.

1 tim
Läs mer om Misstänkta mordbranden i Japan