Hem
karta

Polisen: Rost bakom kabelbrott i Tranemo

Den förstörda kabeln vid masten i Tranemo berodde på ett rostangrepp, skriver Borås Tidning. Händelsen rubricerades inledningsvis som sabotage, eftersom polisen misstänkte att kabeln klippts av.
– Det handlade om rostangrepp. Vi har bara en förundersökning kvar, den är åklagarledd och gäller masten i Borås, säger Stefan Gustavsson, presstalesperson vid polisen i Region väst, till TT.
Det misstänkta attentatet mot den över 330 meter höga tv- och radiomasten utanför Borås rubriceras som grovt sabotage.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen

Pojkar åtalas – klättrade 300 meter upp i mast

Tre pojkar i 15-årsåldern åtalas för grovt olaga intrång. De misstänks ha klättrat upp i Häglaredsmasten utanför Borås och sedan lagt ut en film om händelsen på Youtube, rapporterar TT och lokala medier. Drygt en vecka efter klättringen rasade delar av den över 330 meter höga tv- och radiomasten efter ett sabotage då muttrar till flera vajrar skruvats loss. De tre som nu åtalas misstänks inte för att ha orsakat mastkraschen. Polisen har ännu ingen misstänkt för sabotaget mot masten.

Tv-klipp visar förödelse efter rasade masten

När 200 meter av Häglaredsmasten föll ner i terrängen tog den med sig en hel del skog i fallet. TV4-programmet Brottsplats Sverige har följt med polisens spaningsledare Jan Johansson och dokumenterat förödelsen. Det har nu bekräftats att tre vajrar lossades från ett betongfundament väster om masten. I programmet ser man ett av de stora vajerfästena. – Hela det här själva vajerfästet då och allting har ju grävts in långt där i jorden. Så det här stora föremålet har ju slungats 100-150 meter framåt här, med vajrar och skalat av träd och mindre träd har ramlat, säger polisens spaningsledare Jan Johansson i kvällens avsnitt av Brottsplats Sverige. Även Borås Tidning och GT har publicerat flygbilderna.
Annons