Thibault Camus / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Franska protesterna

Premiärminister: Höjning av bränsleskatt skjuts upp

Frankrikes regering skjuter upp höjningen av bränslepriserna med sex månader, meddelar premiärminister Edouard Philipp enligt AFP.

– Inga skattemässiga fördelar är värda att sätta nationen i fara, sa Philippe under i ett direktsänt tv-tal och tillade att protesterna härstammar från den djupa orättvisan att inte kunna leva på sin lön.

Åtgärden har varit ett av huvudkraven från proteströrelsen Gula västarna, vid sidan av högre minimilöner och återinförande av värnskatt för höginkomsttagare. Regeringen vidtar också andra åtgärder för att få slut på de två veckor långa protesterna runt om i landet, enligt källan.

Philippe träffade företrädare för proteströrelsen under tisdagen och ska enligt franska Le Monde ha gått med på en stor gest” för att stoppa de blodiga protesterna som skakat landet under de senaste två veckorna.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Turister i Vatikanstaten. Gregorio Borgia / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Globala spridningen

Virus cirkulerade oupptäckt i Italien under flera veckor

Nya coronaviruset har troligtvis cirkulerat i Italien i flera veckor utan att ha upptäckts, uppger biomedicinska forskaren Massimo Galli för AFP.

Han varnar för stora folksamlingar samt uppmanar regeringen att stänga skolor eftersom det kan bli kaos inom italienska sjukvården om virusspridningen eskalerar.

– Det här är inte en situation som kan lösas på ett enkelt sätt, säger Galli enligt Reuters.

2 tim
Militärer klädda i skyddsdräkter sprejar desinfektionsmedel på en tågstation i Daegu. Kim Hyun-tai / TT NYHETSBYRÅN
undefined

För tredje dagen i rad: Fler nya fall i Sydkorea än i Kina

För tredje dygnet i rad rapporterar Sydkorea fler nya fall av det nya coronaviruset än Kina, med 593 nya fall i Sydkorea och 427 i Kina, rapporterar South China Morning Post.

Totalt har 2 931 personer testats positivt i Sydkorea och 16 personer har dött till följd av smittan.

Häromdagen presenterade Kina sin lägsta siffra för februari, med 327 nya fall och endast fyra av dessa var utanför den hårdast drabbade Hubeiprovinsen.

2 tim
Olivier Véran/Sjukvårdare i Frankrike. TT
undefined

Frankrikes hälsominister: Allmän spridning av virus

Frankrikes hälsominister Olivier Véran deklarerade på fredagen att det nya coronaviruset har fått allmän spridning i landet. Detta efter att antalet smittade för andra dagen i rad ökat med runt 20 fall, skriver DN.

Frankrikes regering har därför uppgraderat läget till fas två av tre på den nationella epidemiskalan. Enligt hälsoministern har flera kluster av smittan identifierats, det största nordöst om Paris.

Allmänheten avråds också från handskakningar för att begränsa spridningen av viruset.

Igår 23:16
Läs mer om Coronaviruset

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund