Prestanda där det betyder som mest i Volvo XC60
Med fokus på säkerhet, hållbarhet och livskvalitet har Volvos SUV XC60 laddhybrid tagit svenska folket med storm. Här är höjdpunkterna med den mångsidiga bilen.
Volvo Cars mellanstora SUV Volvo XC60 lanserades första gången 2009 och fick ett helt nytt designuttryck när den uppdaterades med SPA-plattformen 2017. I dag är Volvo XC60 en av Volvo Cars största framgångssagor. Den populära familjebilen är en av Sveriges mest registrerade bilmodeller. Volvo XC60 laddhybrid är utformad med säkerhet, hållbarhet och användbarhet i åtanke.
I sin senaste kampanj för bilen passar Volvo Cars också på att ifrågasätta det klassiska bilbegreppet prestanda. Om ordet tidigare var synonymt med hästkrafter och vridmoment pratar man nu om prestanda i samband med säkerhet, hållbarhet och livskvalitet. Det viktigaste är inte hur snabbt det går från noll till 100, utan från 100 till noll. Volvos bilar har en rad aktiva säkerhetssystem som kan hjälpa till för att skydda både dig och dina medtrafikanter i och runt bilen. Volvo XC60 laddhybrid ger mer utrymme för livet – och är det självklara valet för den moderna familjen, med eller utan barn.
Volvo XC60 laddhybrid klarar i dag upp till 80 km på el, vilket minskar driftkostnaderna samtidigt som det ger minskade utsläpp av växthusgaser.
– Våra senaste laddhybrider har ett nytt högvoltsbatteri samt kraftfullare elmotor, vilket innebär en betydligt längre elektrisk körsträcka samt förbättrad körbarhet, säger Veikko Koponen, produktchef på Volvo Cars.
Volvo Cars beskriver sina laddhybrider som ”elektriska med en plan B”. Är du inte redo att gå över till en helelektrisk bil ännu möjliggör en laddhybrid ändå fler eldrivna resor. Volvo XC60 laddhybrid påminner på många sätt om en elbil. Den är utrustad med One Pedal Drive, där du främst använder gaspedalen för att justera farten, vilket är smidigt i stan när trafiken är tät.
– Sammantaget känns våra laddhybrider som kraftfulla elbilar, utan att kompromissa med körupplevelse och komfort. Samtidigt kan du vid långkörningar utnyttja hybriddriften, där elmotorn samverkar med förbränningsmotorn. Vardagskörning kan nu ske helt elektrisk för de flesta kunder. Räckviddsångest är inte längre något problem, säger Veikko.
WLTP bl. körning: Bränsleförbrukning 0,9–1,4 l/100km. Elförbrukning: 20,7-24,1 kWh/100 km. Räckvidd: 65–80 km. CO2 utsläpp: 22-32g/km. Faktisk räckvidd kan variera. Våra bilar är utrustade med aktiva detekterings- och assistanssystem. Funktioner kan vara begränsade och ersätter aldrig förarens ansvar.