Hem
Socialminister Lena Hallengren (S) är med via länk under en digital pressträff tillsammans med statsminister Stefan Löfven. Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

Restriktioner blir kvar – ökad smittspridning tros bero på ”pandemitrötthet”

Regeringen kommer inte att lyfta coronarestriktionerna den 3 maj, meddelar statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff. Lättnaderna kan tidigast införas den 17 maj.

– Sverige befinner sig fortfarande i ett allvarligt läge när det gäller coronapandemin, säger han.

Samtidigt meddelar Löfven att det tuffa läget inte kommer att hålla i sig för evigt. Han konstaterar att vaccineringen nu börjar ge effekt när nästan en fjärdedel av den vuxna befolkningen har fått minst en dos vaccin.

Även socialminister Lena Hallengren (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson medverkar på pressträffen. De meddelar att smittspridningen fortfarande är hög.

– Pandemitröttheten ligger sannolikt bakom den ökade smittspridningen, säger Hallengren.

Johan Carlson säger att restriktionerna kan börja lättas först i mitten av maj, och att festligheter som kan innebära trängsel måste ställas in.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons