Hem
Arkivbild. (Samuel Steén/TT / TT Nyhetsbyrån)

Semmelfeber när fettisdagen närmar sig: ”Köer”

Runt om i Sverige förbereder sig caféerna för semmelstormningen den 4 mars. En som är redo är Kicki Olsson på Kickis Café i Olofström, skriver BLT.

– Vi gör semlorna med mycket kärlek. Bullarna rullas för hand och de ska vara saftiga och mjuka, säger hon till lokaltidningen.

Hon berättar att den klassiska semlan säljer bäst, men ungdomarna – och hon själv – föredrar en med nutella.

Cafét Farina har nyligen öppnat ett nytt ställe i Malmö för att möta den växande efterfrågan, som uppstod efter att Sydsvenskan utnämnde deras semlor till stadens bästa.

– Vi har haft konstanta köer och folk som aldrig varit här innan kommer nu, säger ägaren Oscar Villata.

Semmelguider

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen