Sifo: En av fem svenskar vill äta mindre rött kött
Trenden är tydlig. Fler svenskar väljer bort det röda köttet till förmån för kyckling, fisk eller vegetariskt.
Enligt undersökningen uppger 22 procent av de tillfrågade att de planerar att minska sitt ätande av rött kött under året.
Vidare slår undersökningen fast att kvinnor är mer benägna än män att ställa om kosten, där 25 procent är positiva till en förändring.
"50 procent mindre miljöpåverkan"
Många svenskar har helt valt bort fläskkött, och därför lanserar nu Preem ett nytt alternativ i sitt korvutbud, kycklingkorv. Den nya kycklingkorven är gjord på 100 procent svensk köttråvara från leverantören Kronfågel.
– Den har 50 procent mindre miljöpåverkan än motsvarande korv med fläskkött. Vi jobbar stenhårt för att ligga i framkant, och vi ser hållbarhetsarbetet som en viktig fråga, säger Angelica Fagerholm, kategoriansvarig för fresh food på Preem.
