Studie: Fördel att äta kött om man vill bli gravid
Över 90 procent av kvinnor som försöker bli gravida kan ha låga nivåer av vitaminer som är nödvändiga för en hälsosam graviditet, enligt forskare.
Tester på över 1 700 kvinnor i Storbritannien, Nya Zeeland och Singapore har visat att många näringsämnen som finns i överflöd i kött och mejeriprodukter är avgörande för en sund fosterutveckling.
Folsyra och vitamin D-tillskott rekommenderas redan för kvinnor som planerar en graviditet, men även multivitaminer kan vara en god idé enligt forskarna.
– För individen är det enkla svaret att om du inte följer en diet av riktigt hög kvalitet, kan du behöva överväga att ta tillskott, säger Keith Godfrey, epidemiolog och huvudförfattare till studien vid University of Southampton, till The Guardian.
Läs också
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen