Svensk kock fick brons i Bocuse d'Or
Den svenske kocken Tommy Myllymäki tog i kväll brons i Bocuse d'Or, allmänt känt som kock-VM, vid tävlingen i Lyon. Norge tog hem guldet för femte gången. För första gången fick USA en medalj när de tilldelades silvret.
Huvudråvarorna till årets rätter, en fisk- och en kötträtt, var bäcköring och pärlhöna.
Bara en svensk har hittills vunnit tävlingen, Mathias Dahlgren som segrade 1997. Myllymäki tog silver i tävlingen 2011.
Alla tävlande
- Tyskland: Christian Krüger, Restaurant Axt, Köln
- Finland: Matti Jämsén, G.W. Sundmans and Sundmans Krog, Helsingfors
- Malaysia: Kenneth Loke
- Norge: Ørjan Johannessen, Bekkjarvik Gjestgiveri, Bekkjarvik
- Kanada: Laurent Godbout, Chez l´Épicier, Montréal
- Japan: Hideki Takayama, Maisin de Gill Ashiya, Ashiya
- Danmark: Kenneth Hansen, Svinkløv Badehotel, Fjerritslev
- Sverige: Tommy Myllymäki, Restaurang Sjön, Jönköping
- Singapore: Eng Tong Yew, Ocean Restaurant, Resorts World Sentosa, Singapore
- Ungern: Gábor Molnar, Geisel privahotel Munich Hotel Excelsior, Munich
- Nederländerna: Jan Smink, Kwartier Noord, JS Katlijk
- Sydkorea: Dong Ki Kim, Culinary Institute ASCL, Seuol
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen