Bevaka
Monica Lewinsky

Rudy Giuliani, Bill Clinton och Hillary Clinton. TT
Clintons förlust

Valsvepet: ”Clinton är för dum för att bli president”

Lewinskyaffären fortsätter att plåga Clinton – och Trump går till ny attack mot Miss Universum-vinnaren 1996.
• New Yorks tidigare borgmästare Rudy Giuliani säger att Hillary Clinton är ”för korkad” för att bli president, eftersom hon inte kände till makens affär med Monica Lewinsky – och att hon senare valde att stanna hos honom.
– USA:s president, hennes make, vanhedrade det här landet med vad han gjorde i Ovala rummet, säger han i en videoinlägg.
Giuliani, som är en av Donald Trumps främsta rådgivare, kritiserade även Trump för att ha varit för snäll mot Clinton under debatten.
• Under natten till onsdagen dog den tidigare israeliske presidenten Shimon Peres, 93 år gammal. USAs: förre president Bill Clinton, tillika make till Demokraternas kandidat Hillary Clinton, säger i ett uttalande att Peres ”var ett geni med ett stort hjärta”. Clinton övervakade undertecknadet av Osloavtalet och säger att Peres arbetade med passion för fred i Mellanöstern.
• Under presidentvalsdebatten anklagades Donald Trump för att ha kallat en tidigare Miss Universum-vinnare för fet. Trump ville då inte kännas vid att han använt nedsättande namn som ”Miss Piggy” och ”Miss hushållerska” om Alicia Machado. Men dagen efter debatten kritiserade han henne på nytt.
– Hon gick upp en massa i vikt, och det var ett stort problem, säger Trump till Fox News.

28 sep 2016