Bevaka
Windows

Microsofts hårdvaruevent 2019

Experterna: Surface Duo – en oväntad chansning

”Microsoft vill lyckas med det som Samsung, LG och andra misslyckats med” skriver Cnets Jessica Dolcourt efter att den amerikanska techjätten igår offentliggjort sin kommande telefon Surface Duo. Det var i samband med Microsofts stora hårdvaruevent för hösten som man presenterade två nya enheter med dubbla skärmar som ska släppas till nästa jul. Ingen hade väntat sig att Microsoft skulle återvända till smartphonesegmentet, än mindre med en telefon som kör Googles operativsystem Android. Dolcourt är skeptisk till att Microsoft ska lyckas göra konceptet med dubbla skärmar ”coolt”, men gillar att man åtminstone försöker.

”Helvetet har frusit till is när Microsoft nu släpper en Androidtelefon” lyder brittiska The Telegraphs rubrik till en artikel där man konstaterar att Microsoft nu försöker hitta ett nytt sätt att nå framgång i ett segment som man redan kunde ha dominerat om man inte hade slarvat bort chansen långt tidigare.

”Det mest anmärkningsvärda i allt det här är att Microsoft nu är beroende av Googles teknologi när det handlar om två av sina viktigaste tillgångar: ett mobilt operativsystem och en webbläsare” skriver The Verge. Det senare är förstås en referens till att Microsofts webbläsare Edge kommer att baseras på Googles plattform Chromium.

Wired skriver att Surface Duo utan minsta tvekan är en telefon, även om Microsofts produktchef Panos Panay vägrar kalla enheten för det. Wired menar också att man får känslan av att Surface Duo är ett ”nu-eller-aldrig-projekt” med syftet att lyfta Microsoft tillbaka in i smartphonesegmentet.

3 okt