Hem
Shutterstock

Tre svenska bolag bland världens mest hållbara

En trio svenska bolag har kvalat in på analysfirman Corporate Knights lista över världens 100 mest hållbara bolag som presenterades i Davos på onsdagen. Högst på listan kommer Ericsson med en 15:e plats, medan Essity och och Handelsbanken hamnar på plats 68 respektive 82.

Enligt Corporate Knights allokerade de topprankade bolagen i snitt 55 procent av sina investeringar till hållbara projekt under 2024 jämfört mer 47 procent året före. De noterade bolagen som inte tar sig in på listan lägger i genomsnitt ”ynkliga” 17 procent av sina investeringar på hållbarhet.

– Det faktum att de här bolagen plöjer ner mer pengar i hållbara investeringar och forskning innebär att vi förväntar oss att de kommer att ha högre hållbara intäkter i närtid, säger Matthew Malinsky, analyschef på Corporate Knights.

Annons

Vinterns smartaste investering

Är noteringsklimatet på väg att bli hett igen? Vad händer med bomarknaden när alla bundna lån löper ut? Och blir det något tomterally på börsen?

Med Omni Ekonomi, Omnis systerapp, får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe, med dagliga aktieanalyser, kommentarer från experter och fördjupning och förklaring av utvecklingen på marknaderna.

Annonsfri läsning och möjlighet att dela din prenumeration med en vän eller familjemedlem ingår.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons