Bevaka
Ericsson

Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dagens börs

Ericsson mot strömmen på röd börs i Stockholm

Efter gårdagens rivstart på veckan vände Stockholmsbörsen på tisdagen ner. Vid stängning stod de ledande indexen klart på rött:
• OMXS30: −0,8 %
• OMXSPI: −0,6 %

Ericsson steg 1,4 procent och var ett av en handfull bolag som ökade på OMXS30-listan. Under morgonen kom uppgifter om att USA tittar på olika sätt att ge finansiellt stöd till Huaweis europeiska rivaler, dit Ericsson och Nokia räknas. I går lyfte Ericsson över 4 procent på en höjd SEB-rek och efter morgonens nyheter inledde DNB bevakning av telekombolaget med en köprek.

Även Boliden, Kinnevik och SKF stängde på gröna siffror. Boliden steg runt 1,8 procent efter en höjd riktkurs från Nordea, medan Kinnevik fick stöd av en rek från Bank of America och stängde 1,3 procent högre. Sämst gick Assa Abloy som föll 3 procent. Essity och Getinge hade det också kämpigt och backade över 2 procent.

Under morgonen kom även nyheten att Invisio ingår ett ramavtal med svenska Polismyndigheten till ett värde av 50–75 miljoner kronor. Aktien steg 1,5 procent.

Under eftermiddagen vinstvarnade probiotikabolaget Probi för helåret. Aktien tappade 2,6 procent.

Även för den svenska börsens del låg fokus på de stundande handelssamtalen mellan USA och Kina, som inleds i Washington på torsdag. De amerikanska börserna backade i går när investerare försökte tolka signalerna inför samtalen, som bedöms som blandade och osäkra, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

8 okt