Hem
Biden innan han klivet på Air Force One på flygbasen Andrews i Maryland. Carolyn Kaster / AP

Uppgörelse om USA:s skuldtak rycker allt närmare

En budgetuppgörelse mellan Vita huset och Republikanerna för att undvika att USA slår i skuldtaket börjar ta form, rapporterar Financial Times och Bloomberg.

– Vi har verkliga diskussioner om förändringar vi alla kan tänka oss att göra, sa president Joe Biden till reportrar på lördagen.

– Men vi är inte där än, tillade han innan han klev ombord på Air Force One.

En källa uppger för FT att antalet motsättningar har minskat. En potentiell uppgörelse kräver dock begränsningar av utgifterna. Republikanerna har krävt att många av de statliga investeringsprogrammen ska skalas av under tio år, medan Vita huset vill se mindre begränsningar och under blott två års tid, erfar tidningen.

Annons

Gör en klok investering – testa Omni Ekonomi

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering – testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons