Stephanie Grisham (t h) tillsammans med Trump-rådgivaren Kellyanne Conway. Andrew Harnik / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA USA:s framtid

Vita huset: ”Fiktion och lögner skrivna av en fegis”

Vita husets pressekreterare Stephanie Grisham avfärdar kritiken mot Donald Trump som framkommer i den nya boken ”A warning”.

– Fegisen som skrev boken satte inte sitt namn på den eftersom det inte är något annat än lögner, säger hon enligt The Guardian.

Hon uppmanar också reportrar att ”behandla boken som det den är: fiktion”.

”A warning” släpps den 15 november och är skriven av samma anonyma Vita huset-tjänsteman som låg bakom den uppmärksammade krönika som publicerades i New York Times förra året, där personen skrev att hen tillhör en motståndsrörelse inom Vita huset som aktivt försöker motarbeta presidentens politik.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset