Hem
Illustrationsbild. Shutterstock

Wall Street-miljarder på spel – Kina försvarar regleringar

Kinas senaste åtstramningar för landets techbolag syftar till att stärka den nationella säkerheten och förbättra dataintegriteten. Det ska vice ordföranden för Kinas säkerhetsmyndighet, Fang Xinghai, ha sagt till högt uppsatta chefer på Wall Street, enligt en anonym källa som Bloomberg pratat med.

Den senaste veckan har investerare världen över riktat blickarna mot Peking då regimen på nytt skruvat åt regleringarna för techindustrin. Bland annat har de kinesiska myndigheterna förlängt godkännandeprocessen för nya onlinespel.

Enligt Bloombergs källa ska Fang Xinghai ha försvarat regleringarna och sagt att de varken är riktade mot mindre techbolag eller den privata sektorn. Nyhetsbyrån skriver att ”miljarder dollar” står på spel eftersom att mycket av Wall Streets kapital är investerat på de kinesiska marknaderna.

Förtydligande

I en tidigare version av en artikel från South China Morning Post som vi refererar till framgick att kinesiska myndigheter helt stoppat godkännandet av nya onlinespel. Rätt är att godkännandeprocessen förlängts för nya onlinespel, något SCMP har korrigerat i sin text och som nu även speglas i Omni Ekonomis text.

Annons

Tidigare

Erbjudande: Läs Omni Ekonomi gratis i höst

Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis populära systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer.

Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons