WHO listar kostråd under pandemin: Ät mer hemma
Dåliga matvanor bidrar till flera av de riskfaktorer som finns för covid-19 såsom fetma och högt blodtryck – därför har WHO plockat fram kostråd under pandemin, skriver SvD. Bland annat uppmanar WHO alla att äta hemma för att undvika att smittas på restauranger.
Dessutom rekommenderas alla att äta färsk mat varje dag, dricka tillräckligt med vatten, konsumera måttligt med fett och olja samt begränsa salt och socker.
– Det bästa rådet är att äta en varierad och allsidig kost. Då får man i sig de näringsämnen som behövs, säger Mattias Forsell, immunolog vid institutionen för klinisk mikrobiologi vid Umeå Universitet, till tidningen.
Bra matvanor är ingen garanti för att hålla sig frisk, men en allsidig kost ger ett starkare immunsystem.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen