Hem
Byggboom i Skellefteå, arkivfoto. Tomas Oneborg/SvD/TT

AI och ”bättre liv” ska locka till jobb i norra Sverige

Omkring 100 000 arbetstagare behövs för att täcka behovet i norra Sverige när de stora industrisatsningar kommer igång. Det främsta lockbetet är ett bättre liv, säger Christina Storm Wiklander, regionchef för Arbetsförmedlingen i de fyra nordligaste länen, till TT.

– Personer som bor i socioekonomiskt utsatta områden kan få en annan säkerhet och möjlighet till integration, säger hon.

Region Norrbotten testar olika metoder för att väcka intresse, bland annat ett AI-verktyg i sociala medier som ger riktad information till den som söker på exempelvis grön omställning.

Annons

Läs också

Gör en klok investering – testa Omni Ekonomi

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering – testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons