Hem
Dadgostar/Kristersson. TT.

Analys: Kristersson fick leda – Dadgostar fick provocera

Statsminister Ulf Kristersson (M) och V-ledaren Nooshi Dadgostar stod för starkast insatser under partiledardebatten i TV4, anser Expressens politiska kommentator Viktor Barth-Kron.

Han skriver att Kristersson var den som ledde ämnet framåt i inledningen av debatten, när det var gängkriminaliteten som stod på agendan.

”Kristersson gynnades precis som i valrörelsen av ett mer nedtonat debattformat, vilket TV4 erbjöd för dagen.”

V-ledaren fick chans att tala om favoritfrågorna, bostadsbristen och marknadsskolan, och dessutom fick hon ”bråka om skattekvoten” med en ”lättprovocerad” Johan Pehrson (L), skriver Barth-Kron.

Aftonbladets My Rohwedder tycker att det var Jimmie Åkesson (SD) och Per Bolund (MP) som presterade bäst. Hon konstaterar att Åkesson anser att Sverige haft för stor invandring och att det lett till problem inom nästan alla politiska områden. Bolund var ”bättre än vanligt”, säger hon, med tillägget att Bolund vanligtvis har en tendens att försvinna.

Hon tycker att Ulf Kristersson och Magdalena Andersson (S) var ”blekast”.

TV4:s kommentator Per Hermanrud konstaterar att i princip samtliga partier är eniga om att det krävs både skärpta straff och förebyggande insatser för att få stopp på det gängvåld som präglat Sverige de senaste dagarna. Skillnaden ligger i hur det ska finansieras, säger han.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons