Hem
Vladimir Putin under sitt tal i morse, där han meddelade att Ryssland anfaller Ukraina. AP

Analyser: Ett katastrofalt felbeslut av Putinregimen – galenskapen är fullkomlig

Det verkar som att Rysslands plan hela tiden var att invadera Ukraina. Det skriver BBC:s korrespondent Steve Rosenberg i en snabbanalys av läget. Han konstaterar att ingen kan veta vad som kommer att hända i framtiden.

”Men det som händer i dag är verkligen en vattendelare. Det är ett tecken på att Putin har bestämt sig för att ignorera västvärlden och gå vidare med sina planer”, skriver han.

Ett katastrofalt felbeslut av Putin, anser DN:s Anna-Lena Laurén. Hon menar att det här på sikt kommer att bli slutet för Putinregimen, eftersom kriget saknar folkets stöd och inte kommer ge några resultat.

”Galenskapen är fullkomlig”, skriver hon.

Vid 06-tiden konstaterade Sky News korrespondent i Kiev, Deborah Haynes, att det fanns många frågetecken om vad som hände, men att hon hörde flera explosioner. Hon konstaterade också att Ukrainas maktelit och militär sitter i Kiev.

– För att en attack på ett annat land ska vara framgångsrikt är det alltid ett nyckelmål att försöka försvåra för oppositionen att slå tillbaka.

Annons

Utländska direktrapporter

Svenska direktrapporter

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons