Hem
Illustrationsbild. Rött kött i köttdisk. (Tomas Oneborg/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN)

Antibiotika i kött kan märkas ut: ”Växande problem”

Regeringen tillsätter en utredning om ifall Sverige ska kunna märka upp kött med hur mycket antibiotika som använts i djuruppfödningen, rapporterar Ekot.

Miljöminister Per Bolund (MP) säger till SR att Sverige vill bidra till att minska antibiotikaanvändningen. Han tar bland annat upp att en framtida pandemi kan orsakas av en bakterie, där antibiotika är det enda verktyg som finns för att bekämpa den.

– Där är ju antibiotikaresistens ett stort och växande problem, säger han.

I Sverige får bönder inte ge antibiotika till friska djur, vilket innebär att antibiotikaanvändningen är lägre än på många andra håll. I nuläget märks kött bara med ursprungsland.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen