Hem
Se bilder från tävlingen

Åt 50 chilifrukter på drygt en minut vid chilifestival

En årlig chilifestival har gått av stapeln i den kinesiska provinsen Hunan. Festivalen inleddes med en chiliätartävling. Vinnaren, Tang Shuaihui, åt imponerande 50 chilifrukter av typen tabasco på 68 sekunder, skriver AFP.

De tävlande satt i en pool fylld av vatten och tre ton flytande chilifrukter.

bakgrund
 
Tabascopeppar
Wikipedia (en)
The tabasco pepper is a variety of chili pepper species Capsicum frutescens with its origins in Mexico. It is best known through its use in Tabasco sauce, followed by peppered vinegar. Like all C. frutescens cultivars, the tabasco plant has a typical bushy growth, which commercial cultivation makes stronger by trimming the plants. The tapered fruits, around 4 cm long, are initially pale yellowish-green and turn yellow and orange before ripening to bright red. Tabascos rate from 30,000 to 50,000 on the Scoville scale of heat levels, and are the only variety of chili pepper whose fruits are "juicy"; i.e., they are not dry on the inside. Tabasco fruits, like all other members of the C. frutescens species remain upright when mature, rather than hanging down from their stems. A large part of the tabasco pepper stock fell victim to the tobacco mosaic virus in the 1960s; the first resistant variety (Greenleaf tabasco) was not cultivated until around 1970.

Hunan

karta

Bilder från tävlingen

(TT NYHETSBYRÅN)

Deltagare i tävlingen

(YangHuaFeng / TT NYHETSBYRÅN)
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen