Hem
Påskmat. (Fredrik Sandberg / TT / TT Nyhetsbyrån)

Billigare med smör och oxfilé på årets påskbord

Årets påskmatkasse ser ut att kunna bli något billigare än förra årets, rapporterar TT. Den oberoende sajten Matpriskollen har jämfört 1 000 påskartiklar med samma tid förra året. Slutsatsen är att bland annat smör, grädde, sparris, oxfilé och kavring blivit billigare.

– Vi äter mycket mejeri- och jordbruksprodukter och där har produktionskostnaderna sjunkit. Priserna kunde ha gått ner ännu mer om inte räntekostnaderna hade varit så höga, säger sajtens grundare Ulf Mazur.

Däremot har fläskköttet blivit dyrare eftersom utbudet av svenskt griskött minskat. Samma sak gäller importerade varor, som pasta och oljor, som påverkas av svag kronkurs.

Läs också

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen