Blåbärssoppa en av de bästa maträtterna för naturen
Om du vill äta något som har liten påverkan på den biologiska mångfalden är blåbärssoppa inte ett dumt alternativ. Det visar en ny studie av forskare i Singapore, som jämfört miljöpåverkan från 151 olika maträtter, rapporterar Vetenskapsradion.
Idén är bra, tycker hållbarhetsprofessorn Line Gordon vid Stockholms universitet.
– De flesta studier som studerar miljöpåverkan från mat tittar på enskilda produkter, men jag tycker den här studien är intressant för den tittar på måltider. Vi äter ju sällan en råvara eller en produkt, säger Gordon.
Studien har bland annat undersökt hur däggdjur, fåglar och groddjur och räknat på hur mycket mark som förvandlats för att bruka jorden.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen