Jeremy Corbyn JESSICA TAYLOR / AFP
Brexit Förhandlingarna

Corbyn: Kanske är det dags att hålla ett nytt val

Theresa Mays brexitavtal är nu dött en gång för alla. Det sa Labourledaren Jeremy Corbyn i parlamentet direkt efter beskedet att avtalet har röstats ner en andra gång. Han sa också att Labour nu kommer att lägga fram sitt eget förslag i parlamentet igen och han tror att det kan finnas en majoritet för förslaget.

– Tiden har runnit ut för premiärministern. Kanske är det dags att hålla ett nytt val, så att folket får säga vem de vill ska styra landet, sa Corbyn.

Skotska nationalistpartiets Ian Blackford säger att hans parti är redo att hjälpa May att hitta en konstruktiv väg framåt, men att en sådan väg måste innebära att landet håller en ny folkomröstning om brexit.

Liverapporter

Läs också

Toppnyheter

Avspärrningar vid St. Anthony-kyrkan i Colombo. JEWEL SAMAD / AFP
Terrordåden i Sri Lanka

Självmordsbombare hade studerat i Storbritannien – åtta av nio är identifierade

Allt fler detaljer framkommer om de misstänkta gärningsmännen bakom självmordsdåden i Sri Lanka. På en pressträff säger landets vice försvarsminister Ruwan Wijewardene att en av gärningsmännen studerat i Storbritannien och Australien, rapporterar Reuters. Enligt ministern var det totalt nio självmordsbombare som utförde terrordåden. Åtta av dem har identifierats.

Han säger också att ledaren för en lokal jihadistgrupp dog på hotell Shangri-La, där en av attackerna utfördes. Den militanta islamistgruppen NTJ har pekats ut av regeringen. Senare har kopplingar till IS framkommit, bland annat genom ett tips från en IS-terrorist i Indien om ett förestående hot, enligt flera medier.

De misstänkta terroristerna ska ha haft två hus som tillhåll där attackerna kunde planeras och 60 personer har gripits för misstänkt inblandning i dåden, uppger ministern.

Dödssiffran efter dåden har stigit till 359.

41 min
Lankesisk militär på en väg nära presidentens bostad i huvudstaden Colombo. DINUKA LIYANAWATTE / TT NYHETSBYRÅN
Terrordåden i Sri Lanka

Antalet döda efter terrorn i Sri Lanka stiger till 359

Antalet döda efter terrordådet i Sri Lanka stiger till 359, skriver nyhetsbyrån AP. De uppskrivna dödssiffrorna offentliggjordes tidigt på onsdagsmorgonen. Tidigare dödstal låg på drygt 320.

Natten till onsdag greps ytterligare många personer misstänkta för inblandning i söndagens attacker mot flera kyrkor och lyxhotell. Därmed är antalet gripna nu 60 personer, skriver flera medier.

I går gick landets premiärminister Ranil Wickremesinghe ut och varnade för att flera misstänkta med tillgång till sprängmedel fortsatt kan vara på fri fot.

Terrorgruppen IS har påstått sig ligga bakom attackerna och släppt bilder som man hävdar visar självmordsbombarna som utförde attackerna. Enligt myndigheterna är samtliga gärningsmän lankeser men internationella kopplingar utreds.

3 tim
Bild från en detonation i Sri Lanka/Zahran Hashim. TT
Terrordåden i Sri Lanka

Källa: IS-terrorist tipsade om attackerna i förväg

De tips om förestående attacker som indisk säkerhetstjänst gav sina lankesiska kolleger var bland annat information som kom från förhör med en IS-terrorist i Indien, rapporterar CNN.

IS-terroristen gav flera uppgifter som ledde till varningarna inför terrorattentaten på påskdagen. Bland annat sa han att han hade tränat en av dem som pekats ut som gärningsman, den islamistiske predikanten Zahran Hashim som tros vara medlem av jihadistgruppen NTJ. Hashim syns på de bilder som IS publicerat som bevis för att man hade med dåden att göra.

”Det här är en indikation på att IS hade en direkt koppling till attackerna i Sri Lanka”, skriver CNN:s terrorexpert Paul Cruikshank på Twitter.

Igår 20:48
Läs mer om Terrordåden i Sri Lanka
Branden i Hästveda. Johan Nilsson/TT
Skogsbränderna

Kan dröja veckor innan Skånebranden är släckt

Den allvarliga skogsbranden i Hästveda i Hässleholm är delvis under kontroll – men under natten har vinden gjort att elden blossat upp på nytt på flera platser, rapporterar SVT Skåne.

Johan Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad, säger till tv-kanalen att det kan dröja veckor innan branden är helt släckt.

Trafiken i området är fortsatt påverkad. Länsväg 1940 och 1941 är helt eller delvis avstängda, skriver P4 Kristianstad. Även skolskjutsar påverkas och en skola håller stängt då lokalerna behöver röksaneras.

47 personer tvingades under tisdagen evakueras på grund av branden som startade i en lada.

39 min
Försvarets helikopter hämtar vatten i en sjö för att vattenbomba en skogsbrand norr om Tjällmo, norr om Motala i Östergötland under tisdagen. Jeppe Gustafsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skogsbränderna

Flera av skogsbränderna under kontroll

Släckningsarbetet vid de stora skogsbränderna i södra Sverige har gått framåt på flera håll, rapporterar TT.

Branden i Hästveda är delvis under kontroll. På andra håll tros bränderna helt och hållet vara under kontroll. Det gäller såväl i Landvetter öster om Göteborg som Hunnebostrand i Bohuslän, Traryd i Småland och Tjällmo i Östergötland.

Däremot härjar branden fortfarande utanför Gislaved.

– Jag vill inte säga att den är under kontroll förrän vi har omringat den och vattnat igenom marken ordentligt, sade räddningsledare Johan Nilsson till Värnamo Nyheter på tisdagskvällen.

14 min
Läs mer om Skogsbränderna
Kim på tågstationen i Chasan. HANDOUT / TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreakrisen

Kim framme i Ryssland – möttes med bröd och salt

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un har kommit fram till Ryssland. När Kim anlände till gränsstaden Chasan med sitt bepansrade tåg hälsades han med blommor och traditionella gåvor som bröd och salt, rapporterar ryska statliga medier.

Enligt statligt kontrollerade KCNA följer både utrikesminister Ri Yong-Ho och veteranförhandlaren Choe Son-Hui med på resan.

– Fokuset kommer att vara på en politisk och diplomatisk lösning på kärnvapenproblemet på Koreahalvön. Ryssland har för avsikt att stärka de positiva trenderna på alla sätt, säger Juri Usjakov, talesperson för Kreml, enligt Reuters.

Kim ska träffa president Vladimir Putin under torsdagen i staden Vladivostok i östra Ryssland.

17 min
Läs mer om Nordkoreakrisen

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund
Trumps USA Rysslandsutredningen
Don McGahn sitter bakom Donald Trump. Jonathan Ernst / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Rysslandsutredningen

Strid mot kongressen tilltar – Donald Trump vill inte att medarbetarna ska vittna

Det är ingen bra idé att nuvarande och tidigare medarbetare i Vita huset vittnar i kongressen i frågor som aktualiserats av den särskilde åklagaren Robert Muellers Rysslandsutredning. Det säger USA:s president Donald Trump till Washington Post.

Vita huset har varit samarbetsvillig i utredningen och det är ”onödigt” att att olika rådgivare skulle lägga fram sina vittnesmål, anser Trump.

Utspelet sammanfaller med att Vita huset gjort klart att man tänker trotsa förfrågningar om information som kommer från kongressen, skriver tidningen och konstaterar att Trumps uttalande sätter de två instanserna – Vita huset och kongressen – på ytterligare kollisionskurs med varandra.

Demokrater i representanthuset har krävt att Trumps medarbetare, däribland den tidigare juridiske rådgivaren Don McGahn, ska vittna under ed.

3 tim
Kamala Harris vid gårdagens möte. Gerald Herbert / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Rysslandsutredningen

Kamala Harris öppnar för riksrätt mot Donald Trump

Senatorn Kamala Harris är positiv till att USA:s kongress skulle vidta åtgärder för att ställa Donald Trump inför riksrätt, rapporterar CNN. Det sa politikern, som kandiderar till att bli Demokraternas namn i presidentvalet 2020, vid ett politiskt möte i New Hampshire i går.

Enligt Harris ger den särskilde åklagaren Robert Muellers Rysslandsrapport sannolikt belägg för att presidenten och hans administration ägnat sig åt förhindrande av rättvisa.

– Jag menar att vi behöver göra oss av med den här presidenten, sa Harris.

Igår 04:40
Läs mer om Trumps USA