Hem
Hans Lyndrup och Pernille Marott utanför Ica/Willys på Emporia i Malmö. Johan Nilsson/TT

Danskar vallfärdar till Malmö när kronan blir allt svagare

Den svaga kronan får många danskar att åka till köpcentret Emporia i Malmö för att shoppa, skriver TT. Sedan årsskiftet har den svenska kronan tappat cirka elva procent mot den danska.

– Det enda som är konstigt är att det inte är ännu fler danskar som åker hit och handlar, och att butikerna i Sverige inte har varit smarta nog att arrangera bussar som kör från Köpenhamn. Alla vet inte vad de går miste om, säger Hans Lyndrup, som har köpt toalettpapper, lösviktsgodis och en hel del annat.

Såväl Jensens Bøfhus som Synsam berättar att de märker av att fler danskar besöker varuhuset.

Annons

Gör en klok investering – testa Omni Ekonomi

Inflation, högre räntor och stora börsrörelser. Hur stor avkastning vågar vi räkna med ett år som detta? Vilka fällor ska man undvika på börsen? Och inom vilka sektorer finns vinnare?

Med Omnis systerapp Omni Ekonomi får du Sveriges mest heltäckande bevakning av börs- och bolagsnyheter. Lägg därtill att Sveriges främsta aktieexperter svarar på de svåra frågorna och hjälper dig att navigera marknaderna.

Nu får alla Omniläsare chansen till en klok investering – testa Omni Ekonomi i två månader för endast 49 kronor (spara 269 kronor).

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons