Hem
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, tidigare partiledaren Carl Bildt och Anna Maria Corazza Bildt. Anders Wiklund/TT

Efter Corazza Bildts byte – maken ”förblir moderat”

Carl Bildt ”är och förblir moderat”. Det skriver den tidigare stats- och utrikesministern på X, tidigare Twitter, efter att hustrun Anna Maria Corazza Bildt meddelat att hon lämnar M för L.

”Men jag har alltid sett värdet i att det också finns ett annat liberalt parti, med lite annan profil, för gott samarbete. I EU-politiken har vi alltid gått hand i hand”, skriver Carl Bildt.

Corazza Bildt var EU-parlamentariker för M under åren 2009–2019 men de senaste fyra åren har hon varit aktiv i den italienska politiken. Nu har hon siktet inställt på valet till Europaparlamentet i juni 2024.

– Jag har inte bytt idéer och åsikter, jag står för samma frågor och värderingar, för ett starkt Europa, för frihet och företagande, sa hon på en pressträff i går.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons