Hem
Maja Suslin/TT

Energiministern: ”Vi behöver mer flexibelt elnät”

Varje förlorad företagsetablering är en för mycket. Det säger energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar (S) till Ekot efter att radiokanalens granskning visat att kommuner går miste om företagsetableringar på grund av brister i elnätet.

För att säkra den framtida elproduktionen vill Farmanbar se ett mer flexibelt system med större kapacitet och produktion.

Sven-Olov Daunfeldt från Svenskt näringsliv kommenterar också granskningen och påpekar att Svenska kraftnät varnat länge för att man kan få problem med effektbrist och elbrist i systemen.

– Det är en direkt konsekvens av att vi avvecklat kärnkraftsreaktorer i södra Sverige som gör att vi har mindre planerbar el, säger han till Ekot.

Annons

Så får du bästa ekonomibevakningen:

Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp. Omni Ekonomi hjälper dig att navigera i den just nu turbulenta ekonomiska verkligheten – med nyheter, analyser och handfasta råd kring din privatekonomi. I sommar får du testa Omni Ekonomi i tre månader för 99 kronor. Erbjudandet gäller även dig som har testat Omni Ekonomi tidigare.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons