Hem
Uteservering. (Hanna Johre / NTB)

Företagarna: Alkohol bör få serveras utan ett matkrav

Slopa kravet på barer att servera mat för att få servera alkohol. Det anser Företagarna, rapporterar SR Ekot.

Reglerna i dag säger att alla som vill servera alkohol måste ha ett ”varierat matutbud”. Formuleringen har gjort att bedömningarna skiljer sig åt mellan olika kommuner. För att göra systemet tydligare föreslog en statlig utredning i våras i stället att gäster ska erbjudas flera olika maträtter.

Men lagen måste snarare slopas helt, anser Företagarnas expert på regelförenkling, Erik Östman. Han tycker inte att lagen fungerar som tänkt.

– Jag ser inte hur matkravet över huvud taget gör att folk skulle vara mindre berusade här än i exempelvis Frankrike eller Tyskland.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen