Hem
Demonstranter i Paris protesterar mot antisemitism. Christophe Ena / AP

Franska judar flyr till Israel: ”Oro för mina barn”

Antalet judar som vill lämna Frankrike för Israel har ökat dramatiskt sedan Hamas terrorattack den 7 oktober, rapporterar Times of Israel. Enligt israeliska myndigheter har franska ansökningar om att flytta till Israel ökat med 430 procent tiden efter attacken.

– Jag kan inte längre se mig själv bo i Frankrike med allt som händer. Jag är orolig för mina barn varje dag, det är inte längre ett liv, säger en mamma i Paris till tidningen.

Freddo Pachter, på det israeliska integrationsdepartementet, säger att man ser en förändring i vilka typer av personer som ansöker om att flytta till Israel. Tidigare har det mest handlat om människor som haft det tufft i arbetslivet och socialt. Men nu är det väletablerade personer som läkare, ingenjörer och advokater.

Mellan 7 oktober och mitten av november rapporterades fler än 1 500 antisemitiska incidenter i Frankrike. Det är tre gånger fler än under hela 2022.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons